Privlaka

Okruženje

U blizini Privlake nalaze se četiri nacionalna parka i dva parka prirode.

NP Plitvička jezera

Najveći, najstariji i najposjećeniji NP u Hrvatskoj. Nacionalni park Plitvička jezera jedini je nacionalni park u Hrvatskoj čija je prirodna ljepota i posebnost uvrštena među prvima na Popis svjetske baštine (UNESCO).

www.np-plitvicka-jezera.hr

Pogledaj na mapi

NP Kornati

Nacionalni park Kornati nalaze se u središnjem dijelu hrvatskog Jadrana, unutar šibenskih i zadarskih otoka, izuzetne krajobrazne ljepote i neobične razvedenosti obale. Radi iznimnih prirodnih ljepota 1980. g. proglašen je Nacionalnim parkom. Tijekom sezone postoji mogućnost odlaska na organizirani jednodnevni izlet brodom.

www.np-kornati.hr

Pogledaj na mapi

NP Krka

Nacionalni park Krka prostire se između Knina i Skradina, a u njemu se nalazi rijeka Krka sa prekrasnim slapovima. Iako je za ljubitelje prirode pravi doživljaj pratiti rijeku cijelim njenim tokom, nikako ne propustite posjetiti Skradinski buk- posljednje i najljepše slapište, te otočić Visovac na kome je Franjevački samostan koji ima bogatu biblioteku. Tijekom sezone postoji mogućnost odlaska na organizirani izlet ili samostalni razgled.

www.npkrka.hr

Pogledaj na mapi

NP Paklenica

Ukoliko ste ljubitelj planina, nećete propustiti posjetiti ovaj Nacionalni park koji se prostire na primorskoj padini južnog Velebita, a najljepša područja su kanjoni Velike i Male Paklenice. Njihove litice visoke i preko 400m učinile su Paklenicu svjetski poznatim alpinističkim odredištem. Ukoliko se i sami u to želite uvjeriti možete otići osobnim prijevozom ili organizirano.

www.np-paklenica.hr

Pogledaj na mapi

PP Telašćica

Uvala Telašćica smještena je u središnjem dijelu istočne obale Jadranskog mora, u jugoistočnom dijelu otoka Dugi otok. Zahvaljujući svojoj iznimnoj ljepoti, bogatstvu i značaju, ova uvala, okružena s 13 otoka i otočića, a sadrži i šest otočića unutar uvale, proglašena je Parkom prirode 1988.g.

www.pp-telascica.hr

Pogledaj na mapi

Zadar

Smješten u samom srcu Jadrana, Zadar čini urbano središte Sjeverne Dalmacije. Zadar je udaljen 20 km od Privlake. Grad je burne povijesti, bogate spomeničke baštine, okružen s 265 otoka, otočića i grebena, grad mladih, grad košarke i morskih sportova, grad mnogih kulturnih i arhitektonskih atrakcija, a njegovi zalasci sunca proglašeni su najljepšima na svijetu.

Pogledaj na mapi

Nin

Na malenom otočiću usred plitke lagune nalazi se starogradska jezgra gradića Nina koja je kopnom povezana s dva kamena mosta. Nin ima uzbudljivu prošlost i prekrasnu sadašnjost. Sve njegove priče i spomenici, sva njegova ljepota i prirodna bogatstva tu su da u njima uživate i pronađete toliko potrebnu radost, zdravlje i duševno zadovoljstvo.

Pogledaj na mapi

Zaton

Malo turističko mjesto idealno za istinski odmor i opuštanje od stresa svakodnevnice. Smješten je između dvaju povijesnih gradova – Nina i Zadra. Predstavlja jedinstveni spoj dalmatinske arhitekture, ugodne mediteranske klime, očuvane prirode, bogate kulturno povijesne baštine, te živahne turističke svakodnevnice.

Pogledaj na mapi

Vir

Otok Vir položen je u Virskom moru u sjeverozapadnom dijelu Dalmacije. Jedan je od 300 otoka i otočića Zadarskog arhipelaga. Razvedenu obalu Vira krase mnoge plaže, od pješčanih, šljunkovitih do kamenitih, stjenovitih. Dijelom smještene uz borove šume s kristalno čistim morem, čine ovaj otok idealnim za obiteljski odmor.

Pogledaj na mapi

Vrsi

Mjesto Vrsi nalazi se na malom poluotoku na krajnjem sjeverozapadnom dijelu sjeverne Dalmacije. Poznato je po prekrasnoj razvedenoj obali dugoj čak 34 kilometra, bogata prirodnim plažama i uvalama pogodnim za kupanje ili jednostavno za odmor u tišini daleko od urbanih središta.

Pogledaj na mapi
Stay Safe Croatia How to enter Croatia Logo Covid Testing Zadar