Izleti

Zbog svog položaja i blizine nacionalnih parkova, Privlaka je idealno središte za izlete. U blizini Privlake nalaze se četiri nacionalna parka i dva parka prirode.

Možete posjetiti nacionalne parkove Paklenicu, Plitvička jezera, Slapove Krke te Kornate. Ljepotom i primamljivošću sadržaja ističu se i dva parka prirode Vransko jezero i Telašćica.Speleolozi i oni koji to tek žele postati mogu uživati u Cerovačkim špiljama. Onima najhrabrijima prepuštamo odlazak na rafting neobuzdanim brzacima rijeke Zrmanje. Ljubiteljima kulturne baštine uvijek su blizu biseri dalmatinske krune i kolijevke naše civilizacije, povijesni gradovi Zadar i Nin.

 

NP Plitvička jezera

Najveći, najstariji i najposjećeniji NP u Hrvatskoj. Nacionalni park Plitvička jezera jedini je nacionalni park u Hrvatskoj čija je prirodna ljepota i posebnost uvrštena među prvima na Popis svjetske baštine (UNESCO).

www.np-plitvicka-jezera.hr

NP Kornati

Nacionalni park Kornati nalaze se u središnjem dijelu hrvatskog Jadrana, unutar šibenskih i zadarskih otoka, izuzetne krajobrazne ljepote i neobične razvedenosti obale. Radi iznimnih prirodnih ljepota 1980. g. proglašen je Nacionalnim parkom. Tijekom sezone postoji mogućnost odlaska na organizirani jednodnevni izlet brodom.

www.np-kornati.hr

NP Krka

Nacionalni park Krka prostire se između Knina i Skradina, a u njemu se nalazi rijeka Krka sa prekrasnim slapovima. Iako je za ljubitelje prirode pravi doživljaj pratiti rijeku cijelim njenim tokom, nikako ne propustite posjetiti Skradinski buk- posljednje i najljepše slapište, te otočić Visovac na kome je Franjevački samostan koji ima bogatu biblioteku. Tijekom sezone postoji mogućnost odlaska na organizirani izlet ili samostalni razgled.

www.npkrka.hr

NP Paklenica

Ukoliko ste ljubitelj planina, nećete propustiti posjetiti ovaj Nacionalni park koji se prostire na primorskoj padini južnog Velebita, a najljepša područja su kanjoni Velike i Male Paklenice. Njihove litice visoke i preko 400m učinile su Paklenicu svjetski poznatim alpinističkim odredištem. Ukoliko se i sami u to želite uvjeriti možete otići osobnim prijevozom ili organizirano.

www.np-paklenica.hr

PP Telašćica

Uvala Telašćica smještena je u središnjem dijelu istočne obale Jadranskog mora, u jugoistočnom dijelu otoka Dugi otok. Zahvaljujući svojoj iznimnoj ljepoti, bogatstvu i značaju, ova uvala, okružena s 13 otoka i otočića, a sadrži i šest otočića unutar uvale, proglašena je Parkom prirode 1988.g.

www.pp-telascica.hr

 

Gastro izleti

OPG Butić

Briševo 26, Briševo
+385 91 541 5004
butici@net.hr
www.konoba-butic.com

Obiteljsko gospodarstvo Butić smješteno je u ravnokotarskom mjestu Briševo, 20 kilometara od Privlake. Uz tradicionalnu 150 godišnju gostoljubivost obiteljskog gospodarstva koji pretvaraju mirise i okuse domaćih specijaliteta u sklad mirisa i okusa autohtone dalmatinske konobe.

PPS365 www.zadar.hr www.zadarbikemagic.com www.croatia.hr Welcome - obiteljski smještaj s oznakom kvalitete www.pointerstravel.com